måndag 23 maj 2016

MP i Falun citerar Ronald Reagan (men vet inte om det..?)

Ronald Reagan  Erik Eriksson

Ronald Reagan vs Erik Eriksson


Ronald Reagan var president i USA 1981-89 och han var en mästare på one-liners. Alltså korta vitsar helt enkelt. Gärna om kommunisterna i Sovjet eller Kuba . Nu har Erik Eriksson (MP, Falun) skrivit en insändare (dalademokraten.se) där han kritiserar de långa talartider i kommunfullmäktige. Han gör detta genom att skriva:
Segrarens förebild är förstås kamrat Fidel Castro (Kuba). Ofta talade denne i sommarvärme upp till 4 timmar inför en 10 000-hövdad, upphettad publik. En gång (sägs det) stördes hans tal av en ovanligt högljudd frukt- och grönsakshandlare: Kokosnötter, lemonad, …! Till slut härsknade Fidel till och röt: Kicka honom i häcken så att han flyger ända till USA! Ögonblicket därpå ylade ytterligare 9 999 kubaner: Kokosnötter, lemonad!

Reagan gjorde det bättre...

Det som Eriksson dock beskriver i sin insändare är att några talare tar väldigt lång tid på sig och att de gärna upprepar sig. Till det svarar jag: Ja, det är så det fungerar. Ja, det tar tid. Men kommunfullmäktige är monopol så det tar lång tid ibland. Skulle vi konkurrensutsätta fullmäktiges verksamhet skulle det gå fortare. Dels skulle antalet punkter på dagordningen sjunka och dels inser ledamöterna att de inte kan hålla på hur länge som helst.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar