tisdag 21 juni 2016

Ingen sommar utan evenemangsbidrag

Borlänge kommun fortsätter sin färd mot att stödja det som inte behöver stödjas.
Sedan 17 mars har de lagt ut 575'500 kr på olika evenemang som har, eller ska, arrangeras i kommunen. Varje evenemang låter inte så dyra. De "billigaste" är båttävlingen Poker Runn med 5000 kr och det dyraste är musikfestivalen Peace and Love, 125'000 kr.

Mest får Peace and Love med 125'000 kr (borlange.se). Pengarna ska enligt beslut gå till
"Peace & Love är en musikfestival som även innehåller en forumdel bestående av föreläsningar och workshops. Besökare vid Urban Jungle-eventet i anslutning till Peace & Love 2016 ska få uppleva Skate sessions, Urban Art Performance med mera liksom själva kunna delta och prova på olika aktiviteter. Barnens P & L erbjuder underhållning och skapande aktiviteter för barn."
Lars Winnerbäck spelar på Peace and Love i år.
Foto: Calle Eklund

Näst mest får Musik i Dalarna för "Dala Music Awards 2017" med 75000 kr  (borlange.se) som är:
"Musikgala som uppmärksammar Dalarnas musikliv för det gångna året."

Nu ger de bidrag till ett företag som heter GG Event AB på 62'500 kr för att ha en "SM-deltävling i Tractorpulling på Romme Travbana, tredje året. Tractorpulling går ut på att en traktor skall dra en så kallad belastningsvagn längs en 100 meter lång specialpreparerad bana." (borlange.se)
De fick också 20'000 kr för "Uppvisning av hot rodar" (borlange.se)
Filmen visar hur tractor pulling går till:
Tidigare i år gav man ett bidrag till samma företag för att ha
GG Event AB hade 2015 en omsättning på 470'000 (allabolag.se) vilket gör att dessa bidrag är ungefär 17% av deras omsättning.

Som klassiskt liberal är jag naturligtvis av åsikten att fritidsarrangemang som detta ska betalas av de som vill betala för detta och inte av skattebetalarna.

Borlänge kommuns evenemangsbidrag under tre månader

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar