onsdag 6 juli 2016

Andra regler för Stefan Löfven än för oss i Dalarna

Sätter du dig och ser Stefan Löfvens tal i Almedalen (svtplay.se) och lyssnar till hans inrikesminister Anders Ygeman (b.la. i nwt.se) slås du av några saker:

Regeringen vill göra det svårare för dig att ha vapen. Idag får du som privatperson ha vapen för jakt och sportskytte. "Imorgon" kommer regeringen och EU införa lagar som gör det omöjligt att köpa en halvautomatiskt vapen (tryck en gång, en kula kommer, tryck en gång, en kula kommer, osv)
Att ha vapen för att försvara dig själv när polisen inte kommer lär aldrig stödjas av socialdemokraterna.

Kan inte då regeringen förklara för mig varför Stefan Löfven inte protesterar mot de beväpnade poliser han omger sig med? När regeringen kräver beväpnade livvakter när de är ute i samhället är dubbelmoralen tydlig: Du får inte ha vapen men jag får det. Eller för att citera George Orwell: ”Alla är jämlika, men vissa är mer jämlika än andra”

Stefan Lövfen  i Almedalen.
Foto: svtplay.se
Dalarna är ett jaktlän. Många jagar älg och andra djur för mat, den naturupplevelse det innebär eller bara för att de vill göra det. Det finns många rovdjur i länet som ibland behöver skjutas för att de hotar människor. Ibland skadas djur i trafikolyckor och behöver avlivas. Till detta behövs utbildade och beväpnade jägare.

Likaså finns det inte tillräckligt med poliser i länet. Det är det inte bara jag som påstår utan riksdagsledamöterna för Socialdemokraterna (dt.se). Samma parti som inte tycker att du ska få äga vapen.

Som liberal är det självklart att du själv avgör om du vill äga vapen eller ej.
"Det är inte enbart en fråga om äganderätt. Det är en naturlig förlängning av den självklara rätten att få försvara sitt eget liv och frihet"  (liberalapartiet.se)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar