onsdag 13 juli 2016

Festivaler får släppa in vilka de vill? eller SSU stödjer kroppsstaff?

Igår skrev Joans Fillman (SSU/LO) att män skulle hindras från att släppas in på festivaler (sr.se)
En bra idé! Varje näringsidkare ska själv få välja vilka som skall släppas in, serveras o.s.v.. Synd bara att Fillmans parti (S) är motståndare till detta. DO skriver:
Förbudet mot diskriminering gäller på följande områden i samhället:
- anordnande av allmän sammankomst eller offentlig tillställning (exempelvis konserter, marknader eller mässor ) (do.se)

Från Peace and Love, 2009. Foto: Erik /flickr.com

Är det så att Fillman har sitt parti med sig på att göra ändringar i lagen (2008:567) så att näringsidkare själva kan välja sina kunder och inte servera kunder de inte gillar, de misstänker ska bråka, stjäla eller har en dålig känsla kring. Tyvärr tror jag inte det...

Att någon har blivit våldtagen är det ett grovt brott som polisen naturligtvis ska lägga resurser på. Att känna sig säker från våldsbrott är en av polisens viktigaste uppgifter.

Låt oss fortsätta läsa Fillmans text så skriver han om män eller gärningsmännen:
"Om vi ser att den enda gemensamma nämnare som alla dessa äckel har är deras (manliga) kön kanske vi bara ska ta tag i saken och klippa av den." (dalademokraten.se)
Om vi nu antar att Fillman menar gärningsmän är han alltså för kroppsstraff. Vi kan läsa i grundlagen (RF, 2 kap, §5) att:
"Var och en är skyddad mot kroppsstraff." (lagen.nu)

Vad jag kan se har inte SSU tagit avstånd från Fillmans text. Betyder detta att SSU stödjer kroppsstraff? Betyder detta att vi kan vända oss att tjuvar blir av med sin hand? Betyder detta att SSU stödjer sharia-lagar?

Naturligtvis är jag motståndare både till diskrimineringslagen och kroppsstraff. Det vore klädsamt om SSU också kunde bekänna färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar